STRIGATUL COPIILOR MUTI. O PERSPECTIVA PSIHANALITICA ASUPRA CELEI DE A DOUA GENERATII A HOLOCAUSTULUI 978-606-40-1004-9

STRIGATUL COPIILOR MUTI. O PERSPECTIVA PSIHANALITICA ASUPRA CELEI DE A DOUA GENERATII A HOLOCAUSTULUI 978-606-40-1004-9

Produs indisponibil momentan. Pentru comenzi va rugam trimiteti mail la adresa bookshop@uniscan.ro sau contactati-ne la numarul de telefon 021/2245080, 021/2245026 Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:
Cod

Cod produs: 978-606-40-1004-9

producator

Producator:

autor

Autor: Ilany Kogan

disponibilitate

Disponibilitate: Indisponibil

Unul dintre lucrurile cele mai interesante, dar si cele mai îngrijoratoare pe care le aflăm din această excelentă carte este că trauma se transmite: pacienții lui Ilany Kogan aparțin celei de a doua generații a holocaustului. Cu alte cuvinte, ei sunt copiii acelor evrei supraviețuitori, ai căror părinți au fost exterminați în lagărele naziste. Te poți întreba în ce fel te instruiesc evenimente groaznice petrecute unei alte populații cu peste șaptezeci de ani în urmă. Dacă este adevărat că trauma se transmite - și lectura acestei cărți ne convinge pe deplin de existența acestui fenomen – atunci copiii supraviețuitorilor comunismului vor fi și ei marcați de traumele suferite de părinți, mai ales când aceștia se vor fi apărat de neplăcerea gândurilor și trăirilor prin îndepărtarea lor din conștiință. Pentru noi lecția cărții constă în ideea că doar asumarea trecutului, confruntarea conștientă cu el, oricât de dureroasă ar fi, îi ferește pe copiii noștri de repetarea inconștientă a acelorași probleme și suferințe.

Ilany Kogan este profesor și supervizor la Departamentul de Psihoterapie al Școlii Medicale de la Universitatea din Tel Aviv, psiholog clinician și psihanalist formator, membru al Asociației Psihanalitice Internaționale. Trăiește și lucrează în Israel.

Cuprins


Cuvânt-înainte la ediția în limba română
Mulțumiri
Cuvânt-înainte
Prefață
Introducere

I. O călătorie prin Castelul de Gheață
II. Moartea într‑o îmbrățișare de iubire
III. Cea de a doua piele
IV. O călătorie către durere
V. De la acting out la cuvinte și sens
VI. Iubirea și moștenirea trecutului
VII. În aceeași barcă


Epilog
Postfață
Note
Bibliografie


Clientii uniscan.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi
Newsletter
Abonare
Scroll