PEISAJE INTERIOARE. RESCRIEREA ISTORIEI EMOTIONALE PRIN PSIHOTERAPIE PSIHANALITICA 978-606-719-912-3

PEISAJE INTERIOARE. RESCRIEREA ISTORIEI EMOTIONALE PRIN PSIHOTERAPIE PSIHANALITICA 978-606-719-912-3

Produs indisponibil momentan. Pentru comenzi va rugam trimiteti mail la adresa bookshop@uniscan.ro sau contactati-ne la numarul de telefon 021/2245080, 021/2245026 Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:
Cod

Cod produs: 978-606-719-912-3

producator

Producator:

disponibilitate

Disponibilitate: Indisponibil

Alina se află în al treilea an al terapiei personale. Ea îşi autoexaminează istoria relaţiilor de iubire: iubirile ei de copil, de adolescentă, iubirile de tânără adultă. Este o istorie pe care o are înscrisă în psihic şi în corp. Analizanda se uită la această istorie şi încearcă să o accepte aşa cum este ea; şi, pentru că se dovedeşte greu de acceptat, de îndurat cu traumele şi neîmplinirile ei, această istorie se cere rescrisă. Din subiectul pasiv al propriilor scenarii de viaţă, al influenţelor puternice venite dinspre proprii părinţi, ea încearcă şi reuşeşte, în mare măsură, să îşi rescrie istoria emoţională, să îi caute şi să îi găsească un sens personal, autentic. Din obiect al propriului trecut şi al privaţiunilor impuse de el, Alina devine, încet-încet, subiectul acestora.

Procesul terapeutic prin care trece Alina, protagonista cărţii, în întâlnirea cu psihoterapeutul — Pavel — este un proces fictiv, însă povestea lui nu este mai puţin realistă. Aşa cum, în teatru, viaţa este prezentată până la capăt, şi aici, dar într-o formă concentrată, este prezentată viaţa unei relaţii terapeutice de lungă durată cu atmosfera, ritmul, nuanţele şi tensiunile ei.

Corneliu Irimia este psiholog, psihanalist, doctor în psihopatologie al Universității Paris 7 "Denis Diderot", președintele Asociației de Consiliere și Psihoterapie Psihanalitică din București, formator și supervizor în psihoterapia adultului, copilului și adolescentului. A mai publicat volumul Idealizare și dragoste. Eseuri de psihanaliză (2003).



Învăţăm prin terapia psihanalitică să ne privim cu luciditate fără să îndepărtăm automat experienţele paradoxale, contradictorii, intense, pe care, de obicei, le alungăm imediat. Ajungem să acceptăm că putem iubi şi urî în acelaşi timp o persoană ce ne este dragă, realizăm noi punţi între nobleţea sufletească şi propriul egoism. Toate acestea aduc cu ele, inevitabil, o creştere a responsabilităţii faţă de propria viaţă. Ajungem să nu îi mai acuzăm atât de uşor pe ceilalţi pentru propriul nostru destin, pentru propriile alegeri şi suferinţe - Corneliu Irimia


Doar prin recunoaşterea propriilor gânduri şi sentimente inconştiente, prin analiza poveştilor pe care ni le spunem despre noi, putem ajunge să descoperim adevărul despre noi înşine. Facem acest lucru însoţiţi fiind de un psihoterapeut care ne poate ajuta în acest demers, deoarece el a făcut, deja, acest drum înaintea noastră - Corneliu Irimia


Clientii uniscan.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi
Newsletter
Abonare
Scroll